Hírek, érdekességek

Füzéri Vár Rendezvényterének komplex fejlesztése I. ütem

A fejlesztés a Füzéri vár attrakciós vonzerejéhez, az Ökoturisztikai vonzerőkhöz (Nagy-Milic Natúrpark), valamint az aktív turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódva (34 km kerékpárút Kassa és Sárospatak kapcsolódásokkal) és a térségbeli turisztikai vonzerők (Kőkapu, Pálháza kisvasút, Füzérradványi kastély és park, Hollóháza Porcelán Múzeum) hasznosításával komplex módon kerül fejlesztésre, a meglévő szálláshely kapacitások kihasználásával.

A fejlesztés a meglévő kézművesház rendezvényterét alakítja ki, melyen a helyi terméket értékesítő kézműves vásározók és ezekhez kapcsolódó rendezvények – népzenei rendezvények, bábszínház – lebonyolítására (3000 fő) alkalmas. A fejlesztés eredményeként megépül egy 120 m2-es mobilszínpad színpadtechnikával, elhelyezésre kerül egy 250 m2-es rendezvénysátor, valamint területrendezés is megvalósul az adott helyszínen.

Az új helyszínhez szükséges a színpadtechnika ellátásához szükséges villamos ellátás fejlesztése, szerviz út építése.

A Hegyköz területén egyedülálló a fejlesztés, legközelebb Kassa, Tokaj, Sátoraljaújhely és Sárospatak tud alkalmas, hasonló befogadóképességű rendezvényterületet biztosítani. A fejlesztés a Zemplén Fesztivál rendezvény helyszíneként is szolgál (turisztikai rendezvénycsomag). A területen a helyi értéktárban szereplő hagyományőrző rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A beruházás új turisztikai célcsoportokat vonz: fiatalok, könnyűzene, népzene iránt érdeklődők, az eddigi természeti értékeket és kulturális örökségeket látogatók, a vallásturisztikai valamint aktív és ökoturisztikai célcsoportokon túl. A létrejövő rendezvénysorozat kínálata a desztinációban és azon túl, új unikális lehetőséget alakít ki.

TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00014

A fejlesztéssel a jelenleg már több éve megrendezett egynapos rendezvényeink továbbfejlesztésének lehetősége nyílik meg kettő és több napos fesztiválokká, melyek a résztvevő helyi és térségi szolgáltatók, kézművesek, árusok, előadók, vendéglátók jövedelemtermeléséhez is hozzájárulnak, valamint az attrakciós vonzerő, azaz a Füzéri várhoz kapcsolódó fejlesztésként annak látogató forgalmát is növelik.

A régióban jelenleg nincs ilyen unikális jellegű rendezvény és fesztivál tér kiemelt turisztikai attrakció és csodálatos természeti környezetben. A rendezvény által generált forgalom következtében a helyi és térségi szállásadók, helyi termék előállítók, turisztikai szolgáltatók, előadó művészek és egyéb szolgáltatók jövedelemtermelő tevékenységét jelentősen növeli. Lehetőséget ad továbbá hazai és nemzetközi együttműködések megerősítésére.

2019. március 06.

Megosztás ezzel:

Korábbi hírek

Hol vagy, Kajla?

Alsó tagozatos diákok és családjaik figyelem! Ezen a nyáron is útjára indult a…

2020. július 13.
Kalandra fel, Magyarország!

Füzér Vára is részt vesz a MOL által szervezett Kalandra fel, Magyarország! című…

2020. július 01.
Július 1. Semmelweis-nap: A magyar egészségügy napja

A magyar egészségügy napja, másnéven Semmelweis-nap 1992 óta minden év július 1-jén megtartott…

2020. június 30.
Diákmunka a Füzéri Várgondnokságnál!

Kedves Diákok! A Füzéri Várgondnokság Füzér Község Önkormányzatával együttműködésben a Füzéri Alsó- és…

2020. június 18.