RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS
Kedves Látogatóink! A magyar kormány COVID-19 koronavírus járvány miatt veszélyhelyzetet hirdetett és általános rendezvénytilalmat és egyéb korlátozó intézkedéseket rendelt el. Figyelembe véve a kormány határozatát, Füzér Vára, a Látogatóközpont, valamint a Tájház Porták 2020. november 11-től határozatlan ideig ZÁRVA tartanak. Megértésüket köszönjük!
Dear Visitors! The Hungarian government declared a state of emergency due to the COVID-19 coronavirus epidemic and ordered a general event ban and other restrictive measures. Taking into account the government decision, Füzér Castle, the Visitor Center and the Country House Ports will be CLOSED indefinitely from 11 November 2020. Thank you for your understanding!

Hírek, érdekességek

Szükség volt rá, megépült! – Bővítettük a Várparkolót

Füzér Várának rekonstrukciójával egyidőben átépült a Várparkoló is. A parkoló korábban ellátta a neki szánt feladatot, azonban az elmúlt évek során tapasztalt megnövekedett látogatószám (70.000 fő/év) alapján kötelességünknek éreztük, hogy az Önök kényelmét szolgáljuk.


Bővítés előtt

Várparkoló korábban
Bővítés után

A fejlesztésekről: 2 darab elektromos autó töltőállomás, sportosabb kedvű látogatóink számára 9 darab elektromos kerékpár töltőállomás és további kerékpártárolók, a nagyobb csoportokra és osztálykirándulásokra gondolva 9 darab buszparkolóhely. A jelenlegi fejlesztés lehetővé teszi közel 100 személygépkocsi egyidejű parkolását.

Várparkoló kerékpártárolók
Megvalósult kerékpártárolók és elektromos kerékpártöltők a Várparkolóban

Célunk az, hogy vendégeink számára minden szükséget kielégítő szolgáltatásokat alakítsunk ki, és lehetővé tegyük vár minél könnyebb megközelítését. Ezen bővítésnek köszönhetően csökkentettük a település utcáin történő parkolás leterheltségét, és kiemelt napokon gördülékenyebben tudjuk befogadni a nagyszámú gépkocsival érkező látogatókat.

A projektelem a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretein belül valósult meg a G.I.N.O.P-7.1.1-15-2016-00022 program jóvoltából.

2021. március 22.

Megosztás ezzel:

Korábbi hírek

Szükség volt rá, megépült! – Bővítettük a Várparkolót

Füzér Várának rekonstrukciójával egyidőben átépült a Várparkoló is. A parkoló korábban ellátta a…

A jéggé fagyott Füzér Vára

Talán nem osztunk meg nagy titkot Önökkel, ha elmondjuk: most, a koronavírus-járvány idején…

2021. február 12.
Az Év Turisztikai Attrakciója Minőségi díj

A 2020-as évben a Szállás.hu díjazása szerint Füzér Vára az “Év Turisztikai Attrakciója”…

2021. január 07.
Advent negyedik vasárnapja

Eljött hát Advent negyedik hete, koszorúnkat beragyogja mind a négy gyertya fénye. Illőképpen…

2020. december 20.