Rendezvényeink

XIV. Tavaszi Várkapu Tárogató
2020. április 12-13. (vasárnap-hétfő)

Húsvétkor, a tavaszi időszak kezdetén, ismét megnyitjuk a szezont és Füzér Várának kapui szélesre tárulnak a látogatóközönség előtt. A kétnapos hosszú hétvégét kisebb programokkal töltjük meg, melyek a család és a baráti kör minden tagjának felejthetetlen élményeket ígérnek!

XIV. Tavaszi Várkapu Tárogató

IV. Szent György-napi Apródképző
2020. május 1-3. (péntek-vasárnap)

Kis apródok, figyelem! Itt a lehetőség, hogy kitanuljátok a mesterség csínyját-bínyját és tökéletesre fejlesszétek középkori ismereteiteket!
REG-ÉLŐ Várunk a nyárra való nagy várakozásban mindenkit invitál kapuin belülre és a középkori mindennapokba.

IV. Szent György-napi Apródképző

XV. Pünkösdi Mulatság
2020. május 31. – június 1. (vasárnap-hétfő)

Célunk, hogy várunk életét minél jobban megismerjék a hozzánk látogatók. Nem kivétel ez alól Pünkösd időszaka sem, hisz három napos hosszú hétvégét ajándékoz nekünk, hogy együtt tölthessük el ezen napokat Füzér Várának falai között. A programok között kicsik és nagyok is megtalálják a kedvükre valót!

XV. Pünkösdi Mulatság

XII. Szent Iván Éji Vigasság
2020. június 20. (szombat)

Az éjszaka sötét leple alatt, varázslatokkal és mágikus pillanatokkal teli hangulattal fűszerezve látogasson Ön is hozzánk Füzér Várába és élje át nálunk Szent Iván-éj minden csodáját.
Az élményt ráadásul éjszakai tárlatvezetésekkel is kiegészítjük!

XVIII. Füzéri Várnapok
2020. augusztus 20-22. (csütörtök-szombat)

18. alkalommal szervezzük meg a Füzéri Várnapokat, melynek keretein belül olyan programokon vehetnek részt, amiknek segítségével belekóstolhatnak abba, milyen is lenne, ha még most is középkori évszámot írnánk. Kézműves mesterségek elsajátítása, ruhapróba és középkori játszóház tarkítja a mulatozás napjait.

XVIII. Füzéri Várnapok

XI. Zempléni Szabad Pálinka Nap
2020. szeptember 26. (szombat)

Mikor már épp a szezon vége felé közelednénk, mindig örömteli a felfedezés, hogy itt a Pálinka Nap! A különböző ételek, pálinkák, sütemények, kézműves termékek színes kavalkádjában, színvonalas fellépők várják Önöket, hogy fergeteges dínom-dánommal zárjuk rendezvényeink sorozatát.

XI. Zempléni Szabad Pálinka Nap

Korábbi rendezvényeink:

Farsangi Jelmezes Batyus Bál
2020. február 15. (szombat)

Kezdjük a 2020-as évet együtt Füzéren a Szathmáry László Művelődési Központban! Megrendezésre kerül a farsangi szezon idején egy fergeteges Batyus Bál, ahol tombolahúzással, élőzenével és táncmulatsággal koronázzuk meg az estét! A jelmezben megjelentek ajándék tombolajegyet kapnak! Az est legjobb jelmezét ajándékkal jutalmazzuk!

Farsangi Jelmezes Batyus Bál