Kisfilmek

A Szent Korona keletkezés legendája

Sokunkat foglalkoztató kérdés, hogyan is készülhetett egykoron a Szent Korona? A válaszokat azóta is keresik, a Felső Vár Vizes Pincéjében vetített filmünk ennek a kérdésnek próbál meg utánajárni.

Videó lejátszása

A Szent Korona Szent Istvántól Füzérig

Egész történelmünket meghatározó jelkép a Magyar Szent Korona, melynek története egybefűződik Füzér Várával. Hogyan is jutott Szent Istvántól egészen Füzérre a Szent Korona, megtudhatja egyedülálló filmünkön keresztül, a Felső Vár Vizes Pincéjében.

Videó lejátszása

Csillagösvényen

A legelésző nyájakat őrző pásztorokat mindig is lenyűgözte a csillagos égbolt látványa. A Tejútrendszer szépségét különböző csillagképekkel magyarázták. Ezt a kincset hagyták ránk őseink és mi most adjuk tovább Önnek is a Várkápolna padlásterén vetített Csillagösvényen című filmünkkel.

Videó lejátszása

Vártörténeti kisfilmek

Kivételesen részletesen és gyönyörűen kidolgozott vártörténeti animációs filmünk segítségével megismerheti a vár legfontosabb korszakait aszerint, hogy mely időszakban hogyan is nézhetett ki. Hogyan épült-szépült, tulajdonosai hogyan viselték gondját, illetve hogyan vált magyar történelmünk részévé. A film megtekinthető a Felső Vár Öreg Palotájában.

Videó lejátszása

Ismerje meg a várat akár önállóan is mobiltelefonja segítségével.

Tekintse át a várban megtalálható
kiállításokat.

A várban megtalálható rövidfilmek
bemutatói.

Megosztás

ornam