További Látnivalók

Füzér Község szívében fekszik a Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság épülete, mely nem csak a vár szerelmeseinek, hanem az ide érkező túrázóknak is kiváló információs pontként szolgál.

A kiállításnak köszönhetően  megismerheti a község és a vár múltját, valamint a környező vidék természeti és kulturális értékeit, hagyományait. 

Tájház Porták

A Tájház Portákon két épület található, melyek a XIX. és a XX. század egy-egy időszakát mutatják be. A régebbi épület egy 1879-ben épült hagyományos háromosztatú változat, mely a XIX. századi paraszti kultúrát és életmódot mutatja be.

Az újabb épület Múltidéző ház, melynek hangulata visszarepít minden ide látogatót az 1940-1970-es évekbe.

Füzér nevezetességei

Szent István római katolikus templom

A Füzér központjában álló Római Katolikus Templom a XIII. században, román stílusban épült. Tornya és szentélyének mai formája 1808-ban készült el. Barokkosításának kétszázadik évfordulóján, 2008. november 9-én ünnepélyes keretek között avatták fel az eseménynek emléket állító márványtáblát.

Református templom

A Füzéri Református Templomot 1785-ben építették és a mai napig a helyi református közösség istentiszteleteinek a helyszíne. Az épület legfőbb értékét a növényi és geometrikus mintákkal díszített, festett fakazettás mennyezet jelenti, melyet 1832-ben Pandák Mihály készített el.

Nyitvatartás

Vártörténet

Megközelítés

Megosztás

ornam