Megközelítés

Füzér Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén fekszik és a sátoraljaújhelyi járáshoz tartozik. Járművel legkönnyebben a 37-es főúton közelíthető meg, mely Sátoraljaújhelyig tart, majd a Széphalom-Mikóháza-Pálháza-Filkeháza útvonalon juthatunk el legegyszerűbben a községbe.

Füzéren először a Látogató Központ esik az ide érkezők útjába, majd a Szent István Római Katolikus Templom mellett található kereszteződésnél jobbra, ezt követően balra fordulva, kb. 200 méter múlva jutunk el a Tájház Portákhoz.

Mindkét épületet érdemes meglátogatni, hiszen gyönyörű látnivalókkal és értékes ismeretekkel gazdagodhat. Innen továbbindulva megközelítőleg 400 méter után érünk a Várparkolóba. Itt egy emelkedő ösvényen át érkezünk meg az Alsó Várba, ahol a jegypénztár, valamint az állatok számára kialakított ideiglenes kenelek találhatóak. Az Alsó Várból egy rövid séta után meredek lépcsőn, majd szikla lépcsőn keresztül érhetünk el a Felső Vár bejáratához. Közben lenyűgöző látvány tárul a szemünk elé, hiszen nemcsak a tájat, hanem az egyedülálló füzéri Várhegy természeti csodáit is megtekinthetjük. Az út körülbelül 30 percet vesz igénybe.