RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS
Kedves Látogatóink! A magyar kormány COVID-19 koronavírus járvány miatt veszélyhelyzetet hirdetett és általános rendezvénytilalmat és egyéb korlátozó intézkedéseket rendelt el. Figyelembe véve a kormány határozatát, Füzér Vára, a Látogatóközpont, valamint a Tájház Porták 2020. november 11-től határozatlan ideig ZÁRVA tartanak. Megértésüket köszönjük!
Dear Visitors! The Hungarian government declared a state of emergency due to the COVID-19 coronavirus epidemic and ordered a general event ban and other restrictive measures. Taking into account the government decision, Füzér Castle, the Visitor Center and the Country House Ports will be CLOSED indefinitely from 11 November 2020. Thank you for your understanding!

Megközelítés

Füzér elhelyezkedése

Füzér Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén fekszik, a sátoraljaújhelyi járáshoz tartozik. A település két főbb útvonalon is megközelíthető, a 37-es úton Szerencs-Sárospatak-Sátoraljaújhely, majd a Széphalom-Mikóháza-Pálháza útvonalon vagy a 3-as főúton át Hidasnémeti-Gönc-Telkibánya irányába. Füzérre érkezve először a Látogató Központ esik a település főbb látnivalói közül az érkezők útjába. Majd a Szent István Római Katolikus Templom mellett található kereszteződésnél jobbra, ezt követően balra fordulva, kb. 200 méter múlva juthat el a Tájház Portákhoz.

Tipp: A község aktuális forgalmirend-változásairól tájékozódhat Füzér község honlapján ide kattintva
Füzér elhelyezkedéseFüzér elhelyezkedése

Út Füzér Váráig

Érkezés a Felső VárbaÉrkezés a Felső Várba
Feltétlenül látogassa meg a település nevezetességeit, hiszen gyönyörű látnivalókkal és értékes ismeretekkel gazdagodhat. A Tájház Portákat elhagyva 400 méter után érkezik a Várparkolóba. Onnan egy emelkedő ösvényen át jut el az Alsó Várig, ahol a jegypénztár, valamint az állatok számára kialakított ideiglenes kenelek találhatóak. Az Alsó Várból egy rövid séta után meredek fa- és sziklalépcsőn keresztül éri el a Felső Vár bejáratát. Közben lenyűgöző látvány tárul a szeme elé, hiszen nemcsak a tájat, hanem az egyedülálló füzéri Várhegyet is megtekintheti.

Füzér Várának főbb területeiFüzér Várának főbb területei
Füzér Várába történő belépés esetén a látogató felel saját testi épségéért! A Várba történő feljutás hosszabb időt is igénybe vehet a változó terepviszonyok miatt. Az időjárási körülményektől függően a Felső Várba való túra nehezebbé válhat. Kérjük fokozottan ügyeljen a saját és mások testi épségére! A Vár teljes területe természetvédelmi területen fekszik, mindnyájunk érdeke a tiszta környezet fenntartása! A Felső Várba vezető fa-, valamint sziklalépcsők esetenként vizessé, illetve csúszóssá válhatnak. Kérjük ennek megfelelő lábbeliben érkezzen! A Vár nem látogatható területére tilos és életveszélyes a belépés!

Figyelem! A várba történő belépés előtt figyelmesen olvassa el a vár házirendjét ide kattintva!

Várparkoló

Az élet a Várhegyen és annak lábánál közel sem mindennapi és célunk ezt Önnel időről-időre egyre részletesebben megosztani. Erre próbálunk most lehetőséget nyújtani. Csatlakozzanak be hírlevelünk igénylésével Füzér Várának vérkeringésébe és tudjanak meg rólunk minél több és akár exkluzív információkat is! A REG-ÉLŐ múlt csak Önre vár, éljék hát meg igazán!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről, újdonságainkról, eseményeinkről!

Megosztás ezzel: