Megközelítés

Füzér elhelyezkedése

Füzér Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén fekszik, a sátoraljaújhelyi járáshoz tartozik. A település két főbb útvonalon is megközelíthető, a 37-es úton Szerencs-Sárospatak-Sátoraljaújhely, majd a Széphalom-Mikóháza-Pálháza útvonalon vagy a 3-as főúton át Hidasnémeti-Gönc-Telkibánya irányába. Füzérre érkezve először a Látogató Központ esik a település főbb látnivalói közül az érkezők útjába. Majd a Szent István Római Katolikus Templom mellett található kereszteződésnél jobbra, ezt követően balra fordulva, kb. 200 méter múlva juthat el a Tájház Portákhoz.

Tipp: A község aktuális forgalmirend-változásairól tájékozódhat Füzér község honlapján ide kattintva
Füzér elhelyezkedéseFüzér elhelyezkedése

Út Füzér Váráig

Érkezés a Felső VárbaÉrkezés a Felső Várba
Feltétlenül látogassa meg a település nevezetességeit, hiszen gyönyörű látnivalókkal és értékes ismeretekkel gazdagodhat. A Tájház Portákat elhagyva 400 méter után érkezik a Várparkolóba. Onnan egy emelkedő ösvényen át jut el az Alsó Várig, ahol a jegypénztár, valamint az állatok számára kialakított ideiglenes kenelek találhatóak. Az Alsó Várból egy rövid séta után meredek fa- és sziklalépcsőn keresztül éri el a Felső Vár bejáratát. Közben lenyűgöző látvány tárul a szeme elé, hiszen nemcsak a tájat, hanem az egyedülálló füzéri Várhegyet is megtekintheti.

Füzér Várának főbb területeiFüzér Várának főbb területei
Füzér Várába történő belépés esetén a látogató felel saját testi épségéért! A Várba történő feljutás hosszabb időt is igénybe vehet a változó terepviszonyok miatt. Az időjárási körülményektől függően a Felső Várba való túra nehezebbé válhat. Kérjük fokozottan ügyeljen a saját és mások testi épségére! A Vár teljes területe természetvédelmi területen fekszik, mindnyájunk érdeke a tiszta környezet fenntartása! A Felső Várba vezető fa-, valamint sziklalépcsők esetenként vizessé, illetve csúszóssá válhatnak. Kérjük ennek megfelelő lábbeliben érkezzen! A Vár nem látogatható területére tilos és életveszélyes a belépés!

Figyelem! A várba történő belépés előtt figyelmesen olvassa el a vár házirendjét ide kattintva!

Várparkoló

Az élet a Várhegyen és annak lábánál közel sem mindennapi és célunk ezt Önnel időről-időre egyre részletesebben megosztani. Erre próbálunk most lehetőséget nyújtani. Csatlakozzanak be hírlevelünk igénylésével Füzér Várának vérkeringésébe és tudjanak meg rólunk minél több és akár exkluzív információkat is! A REG-ÉLŐ múlt csak Önre vár, éljék hát meg igazán!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről, újdonságainkról, eseményeinkről!

Megosztás ezzel: