Adatkezelési tájékoztató

Tartalomjegyzék:

I. Általános rendelkezések
II. Az adatfeldolgozás részletesen
1. Adatkezelő
2. A kezelt adatok és az érintettek köre
3. Az adatkezelés célja
4. Az adatkezelési tájékoztató által meghatározott adatkezelési időtartam
III. Általános adatkezelési információk
1. Sütik használata
2. Weboldal elemzés
3. Marketing célú üzenetek fogadása
4. Az adatkezelési tájékoztató jogalapja és a felhasználó jogai
4.1. Jogorvoslati lehetőség
4.2 Az adatok biztonsága
IV. Harmadik fél weboldalára mutató linkek
V. Külső közvetítő szolgáltatók
VI. Szójegyzék (süti, feldolgozás)

 

I. Általános rendelkezések

Jelen Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a fuzervara.hu honlap használata során megadott adatok és a weboldal üzemeltetője (Füzéri Várgondnokság, továbbiakban: “Adatkezelő”) által kezelt személyes és egyéb adatok kezelésére vonatkozó irányelveket és szabályokat meghatározza. Az Adatkezelő az általa kezelt adatokat illetéktelen személyek részére nem továbbítja, biztosítja az adatok magas szintű védelmét és kizárólag az Adatkezelési Tájékoztatóban leírtak alapján kerülnek felhasználásra. A honlap látogatója a hírlevélre történő feliratkozással kijelenti, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót megértette és elfogadja. A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a megadott adatait kereskedelmi és marketing információ céljára felhasználjuk, valamint tájékoztassuk a legújabb ajánlatainkról, aktuális információinkról.

Az adatkezelés célja egyes esetekben módosulhat, amely a jelen adatkezelési tájékoztatóban rögzített feltételek mellett történik.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató egyoldalú módosítására, melyről előzetesen tájékoztatja a honlap látogatóit.

Jelen szabályok kialakításakor az Adatkezelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelet (“Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy “GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Új adatvédelmi törvény), a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény rendelkezéseit.

II. Az adatfeldolgozás részletesen

  1. Adatkezelő

Adatkezelő: Füzéri Várgondnokság
Székhely/Postacím: 3996 Füzér, Petőfi út 3/A.
Adószám: 15797852-2-05
Irányító felügyeleti szerv: Füzér Község Önkormányzata
Törzskönyvi azonosító (PIR): 797850
KSH törzsszám: 15797852-8411-322-05
Elérhetőség: info@fuzervara.hu

  1. A kezelt adatok és érintettek köre

A látogató a honlap megnyitásával minden egyes alkalommal egyedi munkamenet azonosítót kap, mellyel a Google Analytics, illetve a Google Tag Manager szolgáltatások statisztikai céllal névtelen információkat gyűjtenek (pl: a látogatásának kezdő- és befejező időpontja; a meglátogatott oldalainak listája, a rajtuk eltöltött időtartam). Erről minden látogató a weboldal első felkeresésekor tájékoztatásban részesül. Az egyedi munkamenet azonosítók az oldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.
A képjáték, a kapcsolati űrlapok önkéntes kitöltésével, valamint a hírlevélre történő feliratkozásával Ön hozzájárul a következő személyes adatainak kezeléséhez: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím.
A csoport bejelentkezés űrlap önkéntes kitöltésével hozzájárul a következő személyes adatainak kezeléséhez: név, telefonszám, e-mail cím, számlázási név, számlázási cím, adószám (a továbbiakban: kapcsolattartó).

A honlap tartalomkezelő rendszere által kezelt személyes adatai: IP-cím.
A képjáték nyereményjátékának feltétele, hogy önkéntes hozzájárulásával a postázáshoz szükséges adatokat az Adatkezelő rendelkezésére bocsátja.

  1. Az adatkezelés célja

Honlapunk a személyes adatok megadása nélkül is használható. A kapcsolati űrlap kitöltéséhez szükségünk van a „kezelt adatok” és „érintettek köre” bekezdésben felsorolt személyes adataira, melynek egyetlen célja az Önnel való kapcsolattartás. Az Adatkezelő kijelenti, hogy az Ön által megadott adatokat bizalmasan kezeli. Amennyiben nem adja meg adatait a szükséges adatok tekintetében, a szolgáltatás nem teljesíthető ugyanolyan módon és minőségben.

A Google Analytics, Google Tag Manager, illetve a Facebook Pixel szolgáltatások által használt egyedi munkamenet azonosítók és cookie-k (sütik) felhasználásának célja csak statisztikai jellegű.

  1. Az adatkezelési tájékoztató által meghatározott adatkezelési időtartam

Amennyiben Ön írásos formában nem kéri az általunk kezelt személyes adatainak törlését, abban az esetben az adatkezelés ideje határozatlan idejű. Az adatkezelés határidejét eltérő esetben az adatkezelési tájékoztatóban rögzített időpont határozza meg. Az Ön által megadott adatokat írásos kezdeményezésére az Adatkezelő 14 munkanapon belül törli. Ennek igényét az info@fuzervara.hu e-mail címre küldött üzenettel lehet bejelenteni.

A Google Analytics által létrehozott cookie-k időtartama 30 napra szól, az egyedi munkamenet azonosítók pedig az oldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

III. Általános adatkezelési információk

  1. Sütik használata

Honlapunk “sütiket” ún. cookie-kat használ.

Oldalunk kétfajta sütit használ:

Az oldal megfelelő működéséhez szükséges sütik:

  • PHPSESSID – WordPress (egyedi munkamenet azonosító)

Opcionális Sütik:

  • moove_gdpr_popup – Moove GDPR cookie (a süti sáv eltüntetéséhez szükséges, és a Google Analytics, Google Tag Manager, illetve Facebook Pixel alkalmazásokat engedélyező süti)

A sütikre vonatkozó beállításainak módosításához kattintson ide.

A weboldal funkcionalitását korlátozhatják a süti beállításokon történő módosítások.

A weboldalunkra történő első látogatásakor engedélyét kérjük az opcionális sütik használatára. Amennyiben hozzájárul ezek használatához, egy olyan sütit rögzítünk az Ön számítógépén, melynek hatására az engedélyt kérő süti sáv egy meghatározott időtartamig nem kerül újra kijelzésre, amikor honlapunkat böngészi. Amikor az opcionális süti élettartama lejár, vagy Ön azt saját kezűleg törli, akkor a weboldalunk következő meglátogatásakor a hozzájárulását kérő süti sáv ismét meg fog jelenni.

Technikai okokból minden egyes alkalommal, amikor meglátogatja oldalunkat, az Ön IP-címe naplózásra kerül. Erre kizárólag biztonsági okokból van szükségünk, mivel az oldalunk ellen történő informatikai jellegű támadások megelőzése érdekében oldalunkon IP-cím blokkoló algoritmus működik, amely a rosszindulatú és a kéretlen megtekintéseket blokkolja.

  1. Weboldal elemzés

Google Analytics: Honlapunk a Google Inc. („Google”) egyes szolgáltatásait is igénybe veszi (Google Analytics, illletve a Google Tag Manager), melynek segítségével a látogatókról névtelen információkat gyűjtve optimalizálhatjuk weboldalunk működését.

Amikor Ön honlapunkat böngészi, akkor az alkalmazás névtelen információkat gyűjt, melyeket statisztikai feldolgozás céljából továbbít a Google részére, ahol azokat meghatározott ideig tárolják és elemzik, az eredményeket pedig rendelkezésünkre bocsátják. A Google Analytics, valamint a Google Tag Manager alapesetben az Ön IP-címét is eltárolja (amely személyes adatnak minősül), mi azonban egy olyan anonimizáló funkciót aktiváltunk az alkalmazásban, amely még az adatok Google felé továbbítása előtt módosításokat hajt végre az IP-címén, így az Ön IP-címe nem lesz visszakövethető Önhöz.

Ha nem szeretné ezen adatokat a honlapunk és a Google cég felé továbbítani, akkor az Ön böngészője által biztosított kiegészítő programok segítségével megtilthatja, hogy böngészője bármilyen adatot továbbítson.

Facebook Pixel: Facebook hirdetések teljesítményeinek elemzéséhez használjuk.

A Facebook adatkezelési szabályzatát az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.facebook.com/privacy/explanation

További információkat a leggyakrabban használt böngészők oldalain találhat:

Firefox böngésző esetén:
https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Chrome böngésző esetén:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

Opera böngésző esetén:
http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

Microsoft Edge böngésző esetén:
https://privacy.microsoft.com/hu-hu/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

A Google Analytics alkalmazáshoz kapcsolódó további információk:
https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=hu&ref_topic=1008008

  1. Marketing célú üzenetek fogadása

Az érintett a hírlevélre történő feliratkozásával hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő marketing célokra is felhasználja. Ebben az esetben a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.) 6.§. alapján – a hozzájárulás visszavonásáig – az érintett adatait az Adatkezelő direkt marketing és hírlevél küldés céljából is kezelheti, és az érintett részére reklámtartalmú küldeményeket, valamint tájékoztatókat és ajánlatokat küldhet és hírleveleket továbbíthat. Az érintett a hozzájárulását ingyenesen, bármikor visszavonhatja. A feliratkozás törlését (ún. „leiratkozás”) az Adatkezelő minden esetben a hozzájárulás visszavonásának tekinti.

  1. Az adatkezelési tájékoztató jogalapja és a felhasználó jogai

Az adatok kezelésének jogalapja az érintett hozzájárulása. Az Adatkezelő által kezelt adatairól, és azok módjáról az info@fuzervara.hu e-mail címen, ezen Adatkezelési Tájékoztató tartalmán túl további tájékoztatást kérhet.

4.1 Jogorvoslati lehetőség

Kérjük, mielőtt a bírósághoz vagy a felügyeleti hatósághoz fordulna panaszával, keressen meg minket a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében e-mailben (info@fuzervara.hu) vagy a postacímünkre küldött levéllel.

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy az Adatkezelő a személyes adatait nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvényeknek megfelelően kezeli, úgy jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, Telefon: +36 (1) 391-1400, Fax: +36 (1) 391-1410, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, Honlap: https://naih.hu) fordulhat.

Az adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről bővebben az alábbi törvényekben tájékozódhat:

  • Az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
  • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény
  • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
  • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény
  • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvén

 

4. 2. Az adatok biztonsága

    Az Ön személyes adatait bizalmasan kezeljük. A kezelt adatok biztonsága érdekében szervereinket és eszközeinket olyan védelemmel láttuk el, mely védelmet nyújt az illetéktelen hozzáférés ellen. Ezen kívül személyes adatainak kezelése csak a kapcsolattartást végző személyekre és a honlap kezelőire korlátozódik.

    IV. Harmadik fél weboldalára mutató linkek

    A fuzervara.hu weboldalon harmadik személy oldala felé mutató linkek is megtalálhatóak. A tulajdonos nem felelős azok tartalmáért, valamint azok személyes adatkezeléséért sem.

    V. Külső közvetítő Szolgáltatók

    A weboldal külső alkalmazások szolgáltatásait is igénybe veszi (Facebook, Twitter megosztó eszköz). Ezek segítségével Ön az oldalunk bizonyos tartalmait közvetlenül is megoszthatja ismerőseivel, barátaival a közösségi média felületeken, melyhez azonban szükség van a saját azonosítójára. Ez esetben az oldalunk egy új böngészőablakon keresztül átirányítja Önt a Szolgáltató oldalára, ahol megtörténik a tényleges azonosítás és megosztás. A fuzervara.hu weboldalon így személyes adat nem kerül tárolásra és közvetítésre.

    Ebben az esetben az adott Szolgáltatás üzemeltetője minősül a személyes adatok adatkezelőjének, így a saját adatvédelmi szabályzata az irányadó!

    A Szolgáltatásokkal kapcsolatban további információkat a következő oldalakon találhat:

    Facebookon történő megosztás esetén:
    https://www.facebook.com/privacy/explanation
    Twitteren történő megosztás estén (angol nyelven):
    https://twitter.com/en/privacy

    VI. Szójegyzék

    Süti : Olyan, rövid adatfájlok, amelyek böngészőn keresztül a merevlemezen tárolódnak. Olyan információkat tárolnak (például a böngésző nyelvi-, vagy bizonyos oldalbeállításai), amelyeket a böngésző továbbít felénk, ha ismét felkeresik weboldalunkat.

    Feldolgozás : Az a művelet, vagy műveletsor, melyet a személyes adatokkal vagy személyes adatsorral végeznek (például a gyűjtés, feljegyzés, strukturálás, tárolás, módosítás, visszanyerés, konzultáció, felhasználás).

    Megosztás ezzel: