Adatkezelési tájékoztató

Általános rendelkezések

Jelen Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a fuzervara.hu honlap használata során megadott adatok és a weboldal üzemeltetője (Füzéri Várgondnokság, továbbiakban: “Adatkezelő”) által kezelt személyes és egyéb adatok kezelésére vonatkozó irányelveket és szabályokat meghatározza. Az Adatkezelő által kezelt adatok illetéktelen személyek részére nem kerülnek átadásra és kizárólag az Adatkezelési Tájékoztatóban leírtak alapján kerülnek felhasználásra. A honlap látogatója kijelenti, hogy a jelen adatkezelési tájékoztatót megértette és elfogadja.

Az adatkezelés célja egyes esetekben módosulhat, amely a jelen adatkezelési tájékoztatóban rögzített feltételek mellett történik.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató egyoldalú módosítására, melyről előzetesen tájékoztatja a honlap látogatóit!

Jelen szabályok kialakításakor az Adatkezelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete (“Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy “GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Új adatvédelmi törvény), a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény rendelkezéseit.

Adatkezelő

Adatkezelő: Füzéri Várgondnokság
Székhely/Postacím: 3996 Füzér, Petőfi út 3/A.
Adószám: 15797852-2-05
Elérhetőség: info@fuzervara.hu
Cégjegyzékszám: 00-15-797852

A kezelt adatok és érintettek köre

Ön a honlapunk látogatása során minden egyes alkalommal egyedi munkamenet azonosítót kap, mellyel a Google Analytics, illetve a Google Tag Manager szolgáltatások statisztikai céllal névtelen információkat gyűjtenek (pl: a látogatásának kezdő- és befejező időpontja; a meglátogatott oldalainak listája, a rajtuk eltöltött időtartam). Erről minden látogató a weboldal első felkeresésekor tájékoztatásban részesül. Az egyedi munkamenet azonosítók az oldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.
A kapcsolati űrlapok önkéntes kitöltésével Ön hozzájárul a következő személyes adatainak kezeléséhez: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím.
A honlap tartalomkezelő rendszere által kezelt személyes adatai: IP-cím.

Az adatkezelés célja

Honlapunkat Ön a személyes adatainak megadása nélkül is használhatja. A kapcsolati űrlap kitöltéséhez viszont szükségünk van a kezelt adatok és érintettek köre bekezdésben felsorolt személyes adataira, melynek egyetlen célja az Önnel való kapcsolattartás. Az Adatkezelő kijelenti, hogy az Ön által megadott adatokat bizalmasan kezeli.
A Google Analytics szolgáltatás által használt egyedi munkamenet azonosítók és cookie-k (sütik) felhasználásának célja csupán statisztikai jellegű.

Az adatkezelési tájékoztató által meghatározott adatkezelési időtartam

Amennyiben Ön írásos formában nem kéri az általunk kezelt személyes adatainak törlését, abban az esetben az adatkezelés ideje határozatlan idejű. Az adatkezelés határidejét eltérő esetben az adatkezelési tájékoztatóban rögzített időpont határozza meg. Az Ön által megadott adatokat az Ön írásos kezdeményezésére az Adatkezelő 14 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az info@fuzervara.hu e-mail címre küldött üzenettel lehet bejelenteni.

A Google Analytics által létrehozott cookie-k időtartama 30 napra szól, az egyedi munkamenet azonosítók pedig az oldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

Sütik használata

Honlapunk “sütiket” ún. cookie-kat használ. Ezek olyan, rövid adatfájlok, amelyek az Ön böngészőjén keresztül a merevlemezén tárolódnak. A sütik olyan információkat tárolnak (például az Ön böngészőjének nyelvi-, vagy bizonyos oldalbeállításai), amelyeket a böngészője továbbít nekünk akkor, amikor Ön a következő alkalommal ismét felkeresi weboldalunkat.

Oldalunk kétfajta sütit használ:
-az oldal működéséhez szükséges: a weboldal megfelelő működéséhez szükségesek
-opcionális: választható

Az oldal megfelelő működéséhez szükséges sütik:
PHPSESSID – WordPress (egyedi munkamenet azonosító)
qtrans_front_language – WordPress

Opcionális Sütik:
cookie_notice_accepted – Cookie Notice
_gat – Google Analytics (látogatói szokások elemzése)
_gat_UA-114859454-2 – Google Analytics (látogatói szokások elemzése)
_ga – Google Analytics (látogatói szokások elemzése)
_gid – Google Analytics (látogatói szokások elemzése)

A sütikre vonatkozó beállításainak módosításához kattintson ide.

A weboldalunkra történő első látogatásakor engedélyét kérjük az opcionális sütik használatára. Amennyiben hozzájárul a használathoz, egy olyan sütit rögzítünk az Ön számítógépén, melynek hatására az engedélyt kérő süti sáv egy meghatározott időtartamig nem kerül újra kijelzésre, amikor honlapunkat böngészi. Amennyiben az opcionális süti élettartama lejár, vagy Ön azt saját kezűleg törli, akkor a weboldalunk következő meglátogatásakor a hozzájárulását kérő süti sáv ismét meg fog jelenni.
Technikai okokból minden egyes alkalommal, amikor meglátogatja oldalunkat, az Ön IP-címe naplózásra kerül. Erre kizárólag biztonsági okokból van szükségünk, mivel az oldalunk ellen történő esetleges támadások megelőzése érdekében oldalunkon IP-cím blokkoló algoritmus működik, amely a rosszindulatú megtekintéseket blokkolja.

Weboldal elemzés

Honlapunk a Google Inc. („Google”) egyes szolgáltatásait is igénybe veszi (Google Analytics, illletve a Google Tag Manager), melynek segítségével a látogatókról névtelen információkat gyűjtve optimalizálhatjuk weboldalunk működését.
Amikor Ön honlapunkat böngészi, akkor az alkalmazás bizonyos információkat gyűjt, melyeket statisztikai feldolgozás céljából továbbítunk a Google részére, ahol azokat meghatározott ideig tárolják és elemzik, az eredményeket pedig a mi rendelkezésünkre bocsátják. A Google Analytics, valamint a Google Tag Manager alap esetben az Ön IP-címét is eltárolja (amely személyes adatnak minősül), mi azonban egy olyan anonimizáló funkciót aktiváltunk az alkalmazásokban, amely még az adatok Google féle továbbítása előtt módosításokat hajt végre az IP-címén, így az Ön IP-címe a továbbiakban nem lesz visszakövethető Önhöz.
Ha egyáltalán nem szeretné ezen adatokat a honlapunk és a Google cég felé továbbítani, akkor az Ön böngészője által biztosított kiegészítő programok segítségével megtilthatja, hogy böngészője bármilyen adatot továbbítson honlapunk számára.

További információkat a leggyakrabban használt böngészők oldalain találhat:
Firefox böngésző esetén:
https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn
Chrome böngésző esetén:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu
Opera böngésző esetén:
http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html
Microsoft Edge böngésző esetén:
https://privacy.microsoft.com/hu-hu/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

A Google Analytics alkalmazáshoz kapcsolódó további információk:
https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=hu&ref_topic=1008008

Az adatkezelési tájékoztató jogalapja és a felhasználó jogai

Az adatok kezelése az Ön jóváhagyásának jogalapjával történik. Az Adatkezelő által kezelt adatairól, és azok módjáról a info@fuzervara.hu e-mail címen, ezen Adatkezelési Tájékoztató tartalmán túl további tájékoztatást kérhet. Az Ön által megadott adatokat írásos kezdeményezésére az Adatkezelő 14 munkanapon belül törli. Ezt az igényt a info@fuzervara.hu e-mail címen lehet bejelenteni.

Jogorvoslati lehetőség

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy az Adatkezelő a személyes adatait nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvényeknek megfelelően kezeli, úgy jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalához (Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, Telefon: +36 (1) 391-1400, Fax: +36 (1) 391-1410, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, Honlap: http://naih.hu) fordulhat.

Az adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről bővebben az alábbi törvényekben tájékozódhat:

  • az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete (“Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy “GDPR”)
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Új adatvédelmi törvény)
  • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény
  • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
  • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény
  • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény
  • Az adatok biztonsága

    Az Ön személyes adatait bizalmasan kezeljük. A kezelt adatok biztonsága érdekében szervereinket és eszközeinket olyan védelemmel láttuk el, mely védelmet nyújt az illetéktelen hozzáférés ellen. Ezen kívül személyes adatainak kezelése csak a kapcsolattartást végző személyekre és a honlap kezelőire korlátozódik.

    Harmadik fél weboldalára mutató linkek

    A fuzervara.hu weboldalon harmadik személy oldala felé mutató linkek is megtalálhatóak. A tulajdonos nem felelős azok tartalmáért, valamint azok személyes adatkezeléséért sem.

    Külső közvetítő Szolgáltatók

    A weboldal külső alkalmazások szolgáltatásait is igénybe veszi (Facebook, Twitter, Google+ megosztó eszköz). Ezek segítségével Ön az oldalunk bizonyos tartalmait közvetlenül is megoszthatja ismerőseivel, barátaival a közösségi média felületeken, melyhez azonban szükség van a saját azonosítójára. Ez esetben az oldalunk egy új böngészőablakon keresztül átirányítja Önt a Szolgáltató oldalára, ahol megtörténik a tényleges azonosítás és megosztás. A fuzervara.hu weboldalon így személyes adat nem kerül tárolásra és közvetítésre.
    Ebben az esetben az adott Szolgáltatás üzemeltetője minősül a személyes adatok adatkezelőjének, így a saját adatvédelmi szabályzata az irányadó.

    A Szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkat a következő oldalakon találhat:
    Facebookon történő megosztás esetén:
    https://www.facebook.com/privacy/explanation
    Twitteren történő megosztás estén (angol nyelven):
    https://twitter.com/en/privacy
    Google+ megosztás esetén:
    https://policies.google.com/privacy?hl=hu

    Füzér, 2018.05.15.