Füzér Várának házirendje

Utolsó módosítás: 2022.05.15.

Füzér Vára belépőjegyének megvásárlásával minden látogató elfogadja a vár házirendjét és az azokban szereplő tételeket magára nézve kötelezően betartja!

Füzér Várának nyitvatartása

Füzér Várának aktuális nyitvatartása ide kattintva érhető el.

További információkat a Füzéri Várgondnokság hivatalos honlapján (fuzervara.hu), az info@fuzervara.hu e-mail címen, valamint a
+36 (47) 540 013 és a +36 (30) 820 6388 telefonszámokon kaphat.

Az Alsó Várból a Felső Várba tartó séta átlagosan 10 – 15 percet vesz igénybe, tempótól függően. Kérjük, hogy látogatása idejét úgy válassza meg, hogy a jegypénztár a vár zárása előtt fél órával bezár! Ezt követően már nem áll módunkban belépőjegyeket kiadni! (Például: 18:00 órai zárás esetén a jegypénztár 17:30 után már nem ad ki belépőjegyeket!)

A vár területén tartandó rendezvények esetén a nyitva tartási időpontok módosulhatnak, erről jegypénztárainkban, valamint honlapunkon (fuzervara.hu) bővebben tájékozódhat!

A várban lehetőség van családi rendezvények, konferenciák megtartására, melyek során egyes termeket lefoglalnak, és ezek megtekintését az adott nap adott időszakára korlátozzuk.

Belépés Füzér Várának területére

Füzér Várának területén kizárólag érvényes belépőjeggyel lehet tartózkodni, mely az Alsó Vár jegypénztáraiban vásárolható meg. A belépőjegy egy napra szól, melyet az ott tartózkodás alatt kérjük, őrizzen meg, mert kollégáink bármikor ellenőrizhetik annak érvényességét!

Rendezvények alatt a belépőjegy érvényességi ideje módosulhat!

A várban tartandó rendezvények idején a belépőjegy helyett karszalag kerülhet kiosztásra, melyet a program egész ideje alatt mindenki viselni köteles! Látogatásakor jegypénztárakban bővebb tájékoztatást kaphat a belépéssel kapcsolatban!

Amennyiben valamilyen általunk biztosított kedvezményre jogosult, kérjük, a jegypénztárban mutassa fel az azt igazoló dokumentumokat! Amennyiben ez elmarad, a kedvezményes jegyre a látogató nem jogosult!

Alapesetben három főbb belépőjegy besorolás van érvényben:

 • Felnőtt: 3.800 Ft
 • Diák*: 3.300 Ft   
 • Nyugdíjas: 3.300 Ft

Kedvezményes belépőjegyek:

 • *Családi jegy: 11 000 Ft
  • 2 fő felnőtt és 2 fő gyermek (7 – 18 év között)
 • minden további gyermekjegy (7 – 18 év között)
  a családi belépőjegy mellé*: 2 500 Ft/gyermek

*Érvényes kizárólag a következő kedvezményre jogosító eredeti igazolványok felmutatásával: diákigazolvány, ideiglenes diákigazolvány, nemzetközi diákigazolvány

Csoportokra a következő kedvezmények érvényesek:

 • 20 fő felett: 20% kedvezmény a belépőjegy végösszegből
 • 40 fő felett: 30% kedvezmény a belépőjegy végösszegből

Diákcsoportok esetén pedig 1 fő pedagógus / 10 fő diákonként ingyenes belépése biztosított.

A belépés ingyenes:

 • 6 év alatti gyermekeknek
 • Füzéri lakosoknak és Füzérről elszármazottaknak
 • fogyatékkal élőnek + 1 fő kísérőnek
  • SINOSZ igazolvány (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége)
  • AOSZ igazolvány (Autisták Országos Szövetsége)
  • MVGYOSZ igazolvány (Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége)
  • MEOSZ igazolvány (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége)
  • ÉFOÉSZ igazolvány (Értelmi Fogyatékossággal élők és segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége)
  • MACIE igazolvány (Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete)
 • a sajtó előre bejelentkezett munkatársainak, munkavégzés céljából
 • ICOMOS igazolvánnyal rendelkezőknek (Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa)

Kedvezményt biztosító további elemek:

 • a Hotel Vécsecityben kapott belépőjeggyel
 • **a Szallas.hu által kiadott 10% kedvezményre jogosító kuponok (voucher)

**A kedvezmény egyetlen rendezvény ideje alatt sem vehető igénybe!

Együttműködő partnereinkkel kötött megállapodásaink értelmében az érvényes utalványt felmutató látogatók kedvezményre jogosultak a várbelépő árából, mely engedmény nem kombinálható semmilyen más kedvezménnyel (tombolanyeremény, ajándékjegy).

Biztonsági előírások

Füzér Várába történő belépése esetén a látogató felel saját testi épségéért! A feljutás fizikai adottságoktól függően akár hosszabb időt is igénybe vehet a változó terep-viszonyok miatt, a különböző időjárási tényezők hatásától pedig még nehézkesebbé válhat. Kérjük, fokozottan ügyeljen saját, illetve mások testi épségére is! Biztonsági intézkedéseink értelmében a látogatók kötelesek betartani a személyzet utasításait, mint például a „Falra mászni tilos!” felhívást!

Felhívjuk minden kedves vendégünk figyelmét, hogy Füzér Várának meglátogatásával a vár területén mindenki saját felelősségére tartózkodik, minden ott történt cselekvéséért saját maga felel!

A vár teljes területe természetvédelmi területen fekszik, ebből kifolyólag a növényi- és állati világ károsítása semmilyen formában nem megengedett, illetve annak rendezetten és tisztán tartása mindannyiunk érdeke! Kérjük, ügyeljen a rend fennmaradására! Amennyiben állattal találkozik (kígyó, gyík, csiga), ne érintse meg azokat!

A Felső Várba vezető fa-, valamint sziklalépcsők különböző időjárási behatások miatt vizessé, csúszóssá válhatnak. Kérjük, ennek megfelelő lábbeliben érkezzen, illetve szükség esetén fokozottan legyen óvatos!

Füzér Vára műemlék! Nem múzeumként működik, történelmi emlékhely!

A vár egész területén megfigyelő kamerarendszerek kerültek elhelyezésre, melyek elsősorban a biztonságot szolgálják! A felvételeket a törvényben meghatározott módon tároljuk, illetve kezeljük, azokat harmadik fél számára nem továbbítjuk! (Kizárólag hatósági szervek kérésére adjuk át a felvételeket, a törvényben előírtak szerint.) Távolról készült felvételeinket a személyi jogokat figyelembe véve saját marketing céljainkra is felhasználjuk.

Füzér Várának nem látogatható területeire a belépés tilos és életveszélyes! A falakon, berendezésein, tárgyain, elektronikai eszközein történt bármilyen nemű kár okozásáért a látogatót teljes körű anyagi felelősség terheli!

A vár területén elhagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget! A talált tárgyakat, kérjük, az Alsó Vár pénztárában szíveskedjenek minden esetben leadni, 1 hónapig őrizzük meg, majd ezt követően átadjuk Füzér Község Önkormányzatának.

Füzér Várába bármilyen sérülést vagy életveszélyt okozó eszközt, anyagot bevinni tilos!

A várban elhelyezett ábrák, tájékoztatók és egyéb más jelzések a látogatók érdekeit szolgálják, amennyiben hibát tapasztal ezek elhelyezésével, alkalmazásával kapcsolatban, kérjük, írjon e-mail címünkre (info@fuzervara.hu) és felülvizsgáljuk a kérdéses jelzéseket!

Kutyát és más háziállatot a Felső Várba bevinni tilos! Az Alsó Várban a pénztárak előtt zárt kutya kennelekben tudunk az ebeknek helyet biztosítani a látogatás idejére. Megértésüket kérjük és köszönjük!

Szolgáltatások

Animátorainkról, illetve személyzetünk más tagjairól kép-, videó-, illetve hangfelvétel készítéséhez előzetes hozzájárulásuk szükséges!

A Füzér Várában történő bármilyen célú üzleti, vallási tevékenység előzetes engedély megszerzése nélkül tilos!

A vár berendezései és tárgyai interaktív módon használhatók, de annak területéről semmi esetben el nem vihetők!

 

Füzér Várában tartott rendezvények

Várunk fenntartja a jogot, hogy a rendezvény programjait, időpontjait, szükség esetén, előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztassa! Extrém időjárási körülmények között és vis maior helyzetben, megfelelő indokoltság mellett a program lemondásra is kerülhet!

Az intézmény elmaradt rendezvényei esetén köteles a belépőjegyeket visszaváltani!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által kiadott riasztások – első szint (citrom), második szint (narancs), harmadik szint (piros), – esetén az Intézményvezető korlátozhatja a vár területére való belépést, kiemelt esetben meg is tilthatja azt! Megértésüket kérjük, és köszönjük!

Tárlatvezetés

Tárlatvezetéseink a Felső Várban érhetők el minden nyitvatartási napon, a helyszínen meghirdetett időpontok szerint. (Ezen időpontok évszakonként változnak!)

Előre foglalásra nincs mód, a vezetéseken való részvétel az érkezés sorrendje alapján történik.

A vártúrák résztvevőinek létszáma maximum 40 fő, a könnyebb információáramlás és információcsere érdekében.

A házirend megsértése súlyos következményekkel járhat! Ez jelentheti a várból való kitiltást, vagy akár rendőri intézkedést is vonhat maga után!

Jelen házirend 2022. május 15-től visszavonásig érvényes.

Megosztás

ornam