Látogatóközpont kiállítások

Füzéri Látogató központ

A vártúrázók és Kéktúrázók kedvelt úti célja és információs pontja Látogatóközpontunk épülete. A helyi értékeket bemutató kiállítás nem csak a nagyoknak tartogat érdekességeket, a kisebb korosztály tagjai is megtalálják a nekik való elfoglaltságot.

Füzér, Petőfi út 3/A.

“Megőrzött értékek világa” állandó interaktív kiállítás

Füzér Várának története

A modern technika és a feltárások alapján készült rövid animációs filmek segítségével hiteles képet kap az egyes korszakokban Füzér Várának felépítéséről. Az érintőképernyős felületen játékok, videók találhatók, így a tartalmas időtöltés garantált!

Az eredeti darabkák mintájára elkészített cserépkályha csempékkel is találkozhat itt, melyek a vakok és gyengénlátók számára is élménygazdag ismereteket nyújtanak!

A kiállítás részeként további érdekességek is várják itt: írásos emlékeink a várleltárak és a mindennapi életben egykoron használt tárgyi leletek is megismerhetők.

Felső-magyarországi Várak Egyesülete

Egyedülálló módon ismerkedhet meg Felső-Magyarország váraival, melyek az északi régióban találhatók.

A helyszínek nem csak fotókon láthatók, de érdekes információk és rövid színes történeteken keresztül szinte „mesélnek” magukról. A fiatalabb és idősebb generációk együtt tanulása nem is lehetne ettől szórakoztatóbb!

A fordított csepp alakú ablakon kinézve egyedülálló szemszögből tekintheti meg Füzér Várát, valamint itt kapott helyet a vár több száz fényképből álló fotódokumentációja is!

Füzér természeti, épített és kulturális értékei

A vitrinekben a Schudich család által felajánlott családi emléktárgyak láthatóak, többek között hollóházi porcelán tányérok és telkibányai kőedények. Schudich Nándor füzéri származású okleveles erdőmérnök, erdőgondnok volt. A gróf Károlyi család szolgálatában állt, jelentős az erdőgazdálkodási munkássága, amely előtt az udvaron látható erdészettörténeti emlékhely is tiszteleg.

Megismerheti a Magyarország természeti csodái közé tartozó füzéri Várhegy élővilágát és a település nyújtotta, épített örökségeinket is.

Új SmartMuseum applikációnk segítségével rövidebb vagy hosszabb túrán keresztül ismerkedhet meg településünkkel, azok látnivalóival és érdekességeivel.

Smart Museum kiállítás

Megújult tartalmakkal várjuk Önöket Smart Museum kiállításunkon! Egy kis ízelítőt állítottunk össze az elkészült filmjeinkhez. Látogassanak el hozzánk tekintsék meg kiállításunkat. Ne hagyják ki partner múzeumaink kiállításait sem!

Időszakos kiállítások

Jelenleg nincs megtekinthető időszakos kiállításunk. 

Látogató központunk alsó szintje virtuálisan is körbebarangolható, a korábbi vadászati kiállításunkat interaktív formában tekintheti meg. Kattintson a termekben található gombokra és további érdekes információkat tudhat meg a kiállításról.

Tervezze meg hozzánk kirándulását!

Segítségünkkel könnyebb lesz megszerveznie településünkön töltött idejét, hogy az minél szebb élménnyé válhasson az Ön számára!

Megosztás

ornam