Megközelítés

Autóval

Füzér több útvonalon is megközelíthető, a 37-es főúton Miskolc-Sátoraljaújhely útvonalon keresztül, illetve az M30-as autópályán (vagy a mellette haladó 3-as főút) Miskolc-Hidasnémeti szakaszon.

Tömegközlekedéssel

A MÁV közvetlen InterCity járataival (Hernád-Zemplén IC) Sátoraljaújhelyig el lehet jutni, ahol a vasútállomás mellett található a buszállomás, melyről a Füzérre induló járatokat kell keresni (általában a 6. állomásról indulnak a buszok).

Menetrendek tervezésére használhatja a menetrendek.hu oldalát.

Kerékpárral

Kerékpárt is szállító MÁV járattal is eljuthat hozzánk, de Sátoraljaújhelyből kiépített kerékpárút vezet Füzérre.

Országos Kéktúra útvonalon keresztül

A falu központjában található az egyik Országos Kéktúra bélyegzőhely, a településen átvezető túraútvonal a vár tövében húzódik. A túrázok körében igen népszerű és kedvelt állomás Füzér Vára.

Kéktúrával kapcsolatos dolgokra kíváncsi? Látogasson el a kektura.hu oldalra.

Út Füzér Váráig

Feltétlenül látogassa meg a település nevezetességeit, hiszen gyönyörű látnivalókkal és értékes ismeretekkel gazdagodhat. A Tájház Portákat elhagyva 400 méter után érkezik a Várparkolóba. Onnan egy emelkedő ösvényen át jut el az Alsó Várig, ahol a jegypénztár, valamint kutyák számára kialakított ideiglenes kennelek találhatóak.

Az Alsó Várból egy rövid séta után meredek fa- és sziklalépcsőn keresztül éri el a Felső Vár bejáratát. Közben lenyűgöző látvány tárul a szeme elé, hiszen nemcsak a tájat, hanem az egyedülálló füzéri Várhegyet is megtekintheti.

A Felső Várba vezető út

A Várba történő feljutás hosszabb időt is igénybe vehet a változó terepviszonyok miatt. Az időjárási körülményektől függően a Felső Várba való túra nehezebbé válhat.

Kérjük fokozottan ügyeljen a saját és mások testi épségére! Füzér Várába történő belépés esetén a látogató felel saját testi épségéért! A Vár teljes területe természetvédelmi területen fekszik, mindnyájunk érdeke a tiszta környezet fenntartása!

A Felső Várba vezető fa-, valamint sziklalépcsők esetenként vizessé, illetve csúszóssá válhatnak. Kérjük ennek megfelelő lábbeliben érkezzen!

Látogatóközpont

A Látogatóközpont a település centrumában található. Az épület könnyen felismerhető a különleges kúp alakú tetőszerkezetéről. Információs központként és kiállítási helyszínként is működik. Kiváló helyszín azok számára is, akik a várba való feljutást nehéznek találják, ugyanis az egykoron a vár régészeti feltárás során megtalált, XVI-XVII. századi, korabeli cserépkályha darabok, illetve egyéb tárgyak is megtekinthetők. 

Megosztás

ornam