Füzér Vára

Vártörténet

Mindig is érdekelte egy olyan vár története, melyet 552 méter magasságba egy lényegében megközelíthetetlen hegycsúcsra emeltek? Vajon kik és hogyan használták életük részeként egykoron? Megfejtésre kerül megannyi rejtély, ha tovább kattintva felnyitja Füzér Várának történelemkönyvét!

Kiállítások

A Füzéri Felső Vár rengeteg érdekességet tartogat! Megismerheti részeire bontva a Magyar Szent Koronát, feltárulnak Füzér pénzérméinek rejtélyei és felfedezheti a Kárpát-medence várait is. A teljes várterület bútorkiállítás, mely nem csak a szemet gyönyörködteti, bátran ki is lehet próbálni! A kilátás pedig maga a csoda… hogy miért is említjük külön?! Járjon utána!

Fotókönyv

Fotókönyvünk arra hivatott, hogy megmutassuk Füzér Várának történetét és építészetét az elmúlt 200 év festményeinek, rajzainak, fotóinak és
látványterveinek segítségével.

Várkápolna

Most lehetősége nyílik jobban megismerni a vár csodaszép kápolnájának történetét. Az épületrész sok érdekességet rejt magában, amely az elmúlt évszázadok embereinek világát tükrözik.

Tervezze meg kirándulását!

Kérjük, érkezése előtt tájékozódjon érvényben lévő házirendünkről, árainkról és  legfrissebb információinkról.

Házirend

Látogatóink jegyeik megvásárlásával elfogadják a házirendünket: ebbe olyan témákat igyekeztünk belefoglalni, melyek segíthetik látogatásukat és természetesen tisztáznak minden félreértésnek okot adó helyzetet vagy eshetőséget is. Olvassa el és ismerje meg Ön is, milyen rendszer szerint működik várunk manapság!

Virtuális vártérkép

Egy túrázó sem boldogul iránytű nélkül a különböző ösvények útvesztőiben. Ehhez hasonlóan gondolkodtunk, amikor elhatároztuk, nem szeretnénk, ha a hozzánk látogatók akárcsak egy kis érdekességet is kihagynának Füzér Várában és a községben egyaránt. Megszületett hát a REG-ÉLŐ Vártekergő térképünk, amit most virtuálisan is megtekinthet.

Fejlesztéseink

Füzér Vára jelentős felújításon esett át 2014 és 2016 között, melynek keretében felépült az Alsó Vár, megújult a Felső Vár Kápolnája, Palotaszárnya és Alsó bástyája. A helyreállítás a későbbiekben tovább zajlott: elkészült a Felső Vár Konyhája és Sütőháza, valamint így bővült ki a Várparkoló is. A tovább mögött lezárult és jelenleg is zajló fejlesztéseinket láthatja.

Megosztás

ornam