Fotókönyv

Fotókönyvünk arra hivatott, hogy megmutassuk Füzér Várának történetét és építészetét az elmúlt 200 év festményeinek, rajzainak, fotóinak és látványterveinek segítségével.

Az ábrázolásokat időrendben helyeztük el, különböző korszakokra bontva. Érdekességként olyan válogatást is elrejtettünk kiadványunkban, mely alapján összehasonlíthatóvá válnak az egyes időszakok közötti felújítási és rekonstrukciós munkák – fedezze fel Ön is Füzér Várának múltját és jelenét!

A GINOP 7.1.1-15-2016-00022 kódszámú és Füzér Reg-Élő Vár című projekt a NÖF NKft., a Füzéri Várgondnokság és Füzér Község Önkormányzata konzorciumának keretében valósult meg. A vár rekonstrukció II. ütemében újjáépült a Konyha, Sütőház, Ecetesház, Rimay Ház, és a Várkapitány háza. A Vizes Pincében vetítőtermet avattunk, és a vár teljes kiállítási programja élményelemekkel bővült, mint például az ország első digitális vendégkönyve. Az Alsó Várban egy régészeti kiállítás került kialakításra, mely a Vár feltárása során megtalált leletanyagok egy részét mutatja be.

Megosztás

ornam