Megvalósult II. ütem

FÜZÉR REG-ÉLŐ VÁR

– konzorciumi partnerek: Füzéri Várgondnokság, Füzér Község Önkormányzat, Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
– a projekt címe: FÜZÉR „REG-ÉLŐ” VÁR
– a szerződött támogatás összege: 1.600.000.000 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 100%
– a projekt tartalmának bemutatása: II. ütem
– a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.
– projekt azonosító száma: GINOP – 7.1.1-15-2016-00022

A FÜZÉR REG-ÉLŐ vár című GINOP 7.1.1.15-2016-00022 kódszámú pályázat kiemelt fejlesztési eleme Füzér Felső Várának II. rekonstrukciós üteme, továbbá a projekt keretében megvalósult a Várparkoló bővítése, napelempark létesítése és a Váruradalmi Függőkert kialakítása.
FELSŐ VÁR
A füzéri Felső Vár rekonstrukciójának II. üteme során további kiállítással bővül a REG-ÉLŐ VÁR.
A kaputornyon belépve jobb kézre elhelyezkedő gazdasági szárnyban kialakítására került Ecetes-ház, Sütőház, Konyha, Várkapitány háza, Darabontház, Gyümölcsaszaló, Rimay ház, mely épületrészek kiállítási tartalma várhatóan 2022 őszére teljesen elkészül.

FÜGGŐKERT FEJLESZTÉSI- ÉS ÉLMÉNY ELEMEK

Család- és gyermekbarát projektelemek megvalósítása kapcsán a Vár egykori halastavai továbbá egy impozáns függőkert kerül kialakításra, emellett erdei környezetben egy tematizált játéktér kapott helyet a Fehérlófia mondára alapozva. Az élményelemek között mesehinta, homokozó, akadályösvény, mókuskerék, körhinta és drótkötélpálya várja a játékkert látogatóit.

NAPELEMPARK

A projekt keretében kiemelt figyelmet szentelünk a megújuló energia hasznosítására, ezért napelemparkot alakítunk ki alternatív energiaforrásként. Megújuló energia használatával a vár és a hozzá kapcsolódó létesítmények gazdaságos üzemeltetését és hosszú távú fenntarthatóságát biztosítjuk.

VÁRPARKOLÓ

A Felső vári fejlesztés és az egyre növekvő látogatószám miatt a Várparkoló bővítése szükségessé vált. Jelentős modernizáción ment át a parkoló, többek között elektromos töltőrendszer, kerékpártárolók, akadálymentes parkoló, buszparkoló és lókikötő került kialakításra.

Megosztás ezzel: